Guld i mund?

Konversationer som utspelas innan man är riktigt vaken, är ju bland de intressantaste och mest underhållande, egentligen.
Det är som att man är lite on the wine... fast ändå annorlunda, liksom.

Jag har alltid haft en tendens att leva kvar lite i drömmarna en stund efter uppvaknandet. Ofta när mamma väckte mig för att det var dags att gå till skolan, utbrast jag hetsigt saker som "DET VAR SJU VAGNAR PÅ TÅGET!" eller "MAKARONIPUDDING!".


En av morgnarna i London när klockan ringde - alldeles för tidigt, såsom den ju alltid gör - berättade jag mumligt men inlevelsefullt för Nicole (som jag delade rum med) att jag precis drömt att jag hade en UNDERBAR kanin som hette Gråsprängd.

Inga konstigheter.

Några minuter senare stod jag i duschen och började asgarva åt detta faktum, och kunde nästan inte sluta.Ganska kul, ändå.

Tydligen pratade jag en massa i sömnen också. Totala nonsensord och meningar sammansatta på ett fullständigt ologiskt vis, men med massor av bestämdhet och tydlig betoning.
(Ungefär som i vaket tillstånd, alltså... ellerrrr.)


Härom morgonen när jag kom in till kakan i köket, började jag prata om hur skamligt dyrt det egentligen är med kafékaffe.
"Alltså tar man en cappuccino ute så kostar den ju minst 25 kr... och här har vi ett HELT paket espresso som vi köpt för 25 kr! Och det räcker i typ en vecka. Och vi är två personer. Alltså två veckors kaffe för en person, för 25 kr."

Kakan lyssnade respektfullt, men bröt sedan ut i ett normalstort skratt och konstaterade att "ja det var ju en lite speciell morgonfundering".


Rätt kul, i alla fall om man var närvarande.Det var hursomhelst mest det jag ville förmedla, nu när jag ligger nerbäddad och är lite uttråkad eftersom vidrig huvudvärk fick mig att sova bort hela eftermiddan.


Men men.


Peace & tackhej!

Kommentarer

Aggisen sa…
Ja, gumman, du har alltid varit speciell...men väldigt speciell just på morgnarna! För när du säger såna där saker, så har du ett särskilt uttryck i ansiktet; ungefär som om du precis kommit på lösningen på världens problem!! Alldeles själv!

Go´ är du! Älskar dej.

Populära inlägg